Onderwijsraad wil einde aan sjoelbakconstructie

25.02.19
Door de manier waarop ons onderwijsstelsel is ingericht, worden leerlingen veel te vroeg in hokjes geplaatst. Daardoor krijgen sommige groepen leerlingen minder kansen en kan het onderwijs niet goed bijdragen aan sociale samenhang in de maatschappij, stelt de Onderwijsraad in zijn rapport De Stand van educatief Nederland dat vrijdag werd gepubliceerd.
Deel bericht

De gouden handjes van de toekomst komen van het vmbo

25.02.19
We moeten niet vergeten dat mensen die werken met hun handen daar wel bij moeten nadenken. Probeer maar eens een loodgieter te vinden dezer dagen. De theoretische leerweg krijgt een praktische component en ik denk dat dit op de havo binnen vijf jaar ook gaat gebeuren. Dat zegt iets over de herwaardering voor werken met de handen. Het komt helemaal goed met het vmbo
Deel bericht

Mag ik met een pabo-diploma lesgeven als groepsleerkracht in de onderbouw vmbo basis/kader?

25.02.19
U mag alleen met een pabo-diploma lesgeven in de onderbouw (eerste twee leerjaren) van het vmbo basis/kader als u een aanvullend certificaat Groepsleerkracht onderbouw vmbo basis/kaderheeft. Met het certificaat mag u lesgeven in de vakken Nederlands en rekenen-wiskunde en de keuzevakken die gekozen zijn bij het behaalde certificaat.
Deel bericht

Villa Revius in Doorn vangnet voor vastlopende scholieren

25.02.19
Scholieren die door omstandigheden achter dreigen te lopen, worden in Villa Revius van de scholengemeenschap Revius in Doorn opgevangen en voorbereid op een terugkeer in de klas. De villa won deze week de provinciale finale om de onderwijsprijs. Het lijkt een succesformule. De schoolleiding denkt er zelfs aan om ruimte beschikbaar te maken voor leerlingen van andere scholen.
Deel bericht

Lesboek over 100 jaar algemeen kiesrecht

25.02.19
In het kader van de viering van het 100-jarig bestaan van het algemeen kiesrecht heeft de Tweede Kamer een lesboek laten ontwikkelen. Het boek is opgebouwd uit verschillende werkvormen en te gebruiken op alle niveaus in het VO. Docenten die ‘100 jaar algemeen kiesrecht’ in hun les willen opnemen kunnen het lesboek gratis bestellen of downloaden via https://ikviermijnstem.nl/colofon
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)