Monitor IBP: ‘Scholen goed op weg met informatiebeveiliging en privacy’

19.03.19
Een groot deel van de schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs geeft aan maatregelen te nemen om de informatiebeveiliging en privacy (IBP) goed te organiseren. Dat blijkt uit de Monitor IBP van Kennisnet, de PO-Raad en de VO-raad, die voor het eerst in 2018 is afgenomen.
Deel bericht

Werkgever moet mr-servicepakket van AOb vergoeden

19.03.19
Schoolbesturen moeten de kosten van het mr-servicepakket van de AOb altijd vergoeden. Dat is een uitspraak van de landelijke geschillencommissie voor medezeggenschap. De kosten zijn ‘redelijkerwijs noodzakelijk voor de vervulling van de taak van de mr’, aldus de commissie.
Deel bericht

Blog | Doorlopende leerlijn rekenen-wiskunde: een uitdaging!

19.03.19
Een belangrijk kenmerk van 10-14-scholen is dat leerlingen les krijgen in een doorlopende leerlijn. Waar moet je rekening mee houden bij het vormgeven van een doorlopende leerlijn rekenen-wiskunde?
Deel bericht

Bruine broodjes en soep: zo verleiden scholen leerling gezond te eten

19.03.19
Gezond eten op school: dat kan op 168 VO-scholen die het officieel het stempel gezonde schoolkantine hebben. Wat eten de leerlingen daar? Een VO-school moet aan allerlei richtlijnen voldoen, opgesteld door het Voedingscentrum. Een minimale eis is dat de schoolkantine een 60/40 verdeling heeft. Dat betekent dat 60 procent van het aanbod een gezondere keuze moet zijn.
Deel bericht

Tien dagen lang taal centraal

19.03.19
Op elk onderwijsniveau is taal het bindende middel. Hoe meer wij dat koesteren en hoe meer wij het leren van talen stimuleren, van jongs af aan, hoe meer begrip we voor elkaar krijgen. Taal maakt het opdoen van een internationale leerervaring mogelijk. Dat kan in kleine stapjes, zoals spelenderwijs in het primair onderwijs, en vervolgens op een steeds hoger niveau.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)