Fries op school: beter toezicht, hoger tempo

18.03.19
Onze provincie investeert in de kwaliteit van het Fries op school. Als dat succesvol wil zijn moet de provincie daar ook toezicht op kunnen houden. Al tientallen jaren weigert het ministerie van Onderwijs om dat deel van de Onderwijsinspectie door Fryslân op te laten pakken. Het CDA wil die halsstarrigheid doorbreken. Zonder beter toezicht blijft het dweilen met de kraan open.
Deel bericht

Educatieve YouTube-serie wil jongeren enthousiasmeren voor techniek

18.03.19
Jet-Net & TechNet presenteren een educatieve YouTube-serie: Tech? Bekijk ’t ff! Hoe ziet wat leerlingen op school leren eruit in de echte wereld? Wat gebeurt er in technologische bedrijven als Urenco, Waternet, Rijkswaterstaat en Fujifilm? En waar houden professionals in deze bedrijven zich mee bezig? Docenten kunnen de video’s als introductie van een les gebruiken.
Deel bericht

Bestuur Haga-lyceum werft actief leerlingen van andere scholen

18.03.19
Het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum is van plan actief leerlingen van andere scholen 'weg te trekken'. Dat zegt directeur-bestuurder Söner Atasoy zondag in een gesprek met AT5. Volgens Atasoy heeft de school 130 tot 150 nieuwe aanmeldingen van leerlingen voor komend schooljaar
Deel bericht

Nieuwe pilotscholen Technologie & toepassing gezocht

18.03.19
Wilt u vanaf het schooljaar 2019-2020 meedoen met het ontwikkelen van het nieuwe schoolexamenvak Technologie en Toepassing? In dit vak kunnen leerlingen uit de gemengde en theoretische leerwegen van het vmbo techniek ontdekken, ontwikkelen ze hun 21-eeuwse vaardigheden en oriënteren ze zich op een vervolgstudie en beroep.
Deel bericht

ANP beboet educatieve website Webkwestie.nl

18.03.19
Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft op één van de webquests op www.webkwestie.nl een foto uit 2007 ontdekt waarop auteursrechten gelden. Zonder enige waarschuwing heeft het ANP onmiddellijk een fikse boete uitgeschreven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)