Leraren zien wijzigingen in bevoegdheden niet zitten

30.03.19
Er is weinig draagvlak voor het drastisch wijzigen van de bevoegdheden en het opleiden van leraren, blijkt uit een AOb-enquête. De Onderwijsraad adviseerde in november om de lerarenopleidingen op de schop te nemen door één brede basis in te voeren en vakken te clusteren. 'Dit zal juist het lerarentekort vergroten', schrijft een respondent in de AOb-enquête.
Deel bericht

Scholenkoepel strijdt voor meer digitaal lesmateriaal

30.03.19
Een loodzware boekentas is in de toekomst verleden tijd. Tenminste, als het aan Stichting Carmelcollege ligt. De koepel van middelbare scholen, met vijftig vestigingen verspreid over Nederland, wil meer met digitale boeken gaan werken en minder met papieren boeken. Vandaag kreeg de school gelijk in inmiddels het derde kort geding over dit digitale leermateriaal.
Deel bericht

Een zachte landing op de middelbare school

30.03.19
Volgens mij hebben we in het onderwijs twee grote uitdagingen: gelijke kansen creëren én de overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs soepeler maken’, zegt Bert-Jan Kollmer, schoolbestuurder bij Stichting OVO in Gorinchem. Bij Stichting OVO werken leraren en intern begeleiders uit het PO nauw samen met leraren en brugklas- en zorgcoördinatoren uit het VO.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)