Bornego College, OSG Sevenwolden en VSO De Zwaai komen met passende voorziening voor ASS-leerlingen

28.03.19
Deze scholen willen bij een samenwerking tussen het reguliere en speciaal onderwijs een passende voorziening voor havo- en vwo-leerlingen met (ernstige) beperkingen in het autistisch spectrum realiseren. Dat willen zij doen door in Heerenveen een gezamenlijke aanpak te ontwikkelen. Sinds dit schooljaar loopt er al een pilot met een kleine groep bovenbouwleerlingen.
Deel bericht

Motiv ICT Security lanceert Virtual Reality-lespakket in strijd tegen cyberpesten

28.03.19
Zij lanceren de gratis VR-lesmethode ‘Doe iets!’, gericht op leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het lespakket is gebaseerd op een VR-film die leerlingen laat ervaren wat de impact is van online pesten op een slachtoffer.
Deel bericht

In 2030 in Nederland geen kinderarmoede meer

28.03.19
De nieuwe Alliantie Kinderarmoede Nederland stelt zich ten doel dat er in 2030 in ons land geen kinderarmoede meer voorkomt. De huidige situatie betekent dat 1 op de 9 kinderen en jongeren zich zorgen maakt of er wel geld is voor eten of schoolspullen, dat ze stress voelen bij hun ouders, zelf gespannen zijn en zich moeilijker kunnen concentreren op school.’
Deel bericht

Onderwijs Haarlemmermeer heeft tekort van zo'n honderd leraren

28.03.19
Het Haarlemmermeerse onderwijs komt op dit moment ongeveer 80 tot 100 leraren te kort. Dat geldt zowel voor het PO als het VO. Maatregelen: Zo worden de groepen groter gemaakt en zijn groepen enkele keren naar huis gestuurd, omdat er geen leerkracht beschikbaar was. In regionaal verband is inmiddels een taskforce in het leven geroepen om de strijd aan te gaan met het tekort.
Deel bericht

Slob noemt online meldpunt ‘moderne schandpaal’

28.03.19
Onderwijsminister Slob noemt het online meldpunt waarop leerlingen vermeende ‘linkse indoctrinatie’ kunnen melden een ‘moderne schandpaal’. Oprichter leerling Mats Nelisse van het Stedelijk Gymnasium in Schiedam noemt het ‘walgelijk’ dat leerlingen in scholen ‘verplicht (…) de meest radicale, ongenuanceerde, haatdragende, intolerante feitelijke onjuistheden tot zich (moeten) nemen.
Deel bericht

Meer toetsen dan mag op school: 'Zeg je er iets van, moet je de klas uit'

28.03.19
Op één schooldag drie proefwerken, twee overhoringen en ook nog eens een presentatie. Tientallen leerlingen zeggen tegen NOS Stories dat hun school meer proefwerken op een dag opgeeft dan volgens de eigen schoolregels mag. En dat zorgt voor stress - véél stress.
Deel bericht

Kamer tegen schoolbesturen: ga bij conflict meer voor je personeel staan

28.03.19
De Tweede Kamer vindt dat schoolbesturen meer achter hun personeel moeten gaan staan bij conflicten met ouders en leerlingen. In een debat leverde bijna de hele Kamer kritiek op de schorsing van een onderwijsassistent op een school in Heemskerk en van een techniekinstructeur op een school in Hoofddorp.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)