Examenperiode vmbo bb, kb en gl van start

02.04.19
Deze week starten de beroepsgerichte praktijkexamens voor vmbo-leerlingen in de basisberoepsgerichte (19.000 ll.), kaderberoepsgerichte (31.000 ll) en gemengde leerwegen, alsook de digitale centrale examens algemene vakken basis en kader. Dit jaar doen 112.663 vmbo-leerlingen centraal examen. Daarvan bijna 63.000 vmbo'ers de leerwegen gemengd en theoretisch.
Deel bericht

Minister, staatssecretaris en wethouder wonen THINK-les bij op het Meander College

02.04.19
‘Eigenlijk zou de politiek ook THINK-lessen moeten hebben’, zegt welzijnsstaatssecretaris Paul Blokhuis. In een THINK-les worden sociaal-emotionele onderwerpen behandeld: levenslessen die jongeren sterker maken. We bieden THINK sinds een aantal jaren op de onderbouw van zes Zwolse scholen’, zegt projectcoördinator Nadia Laroes.
Deel bericht

Zijn je ouders rijk, dan heb je meer kans op je vwo-diploma

02.04.19
Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van Quote, was heel stellig: kinderen met rijke ouders hebben drie keer zoveel kans op een vwo-diploma, als kinderen die het met minder moeten doen. Er is een significant verschil, maar de 300 procent van Schimmelpenninck is wat overdreven. Er is sprake van ongeveer 10 tot 15 procent meer kans om het vwo af te maken.
Deel bericht

Ouders, geef thuis het goede voorbeeld [opinie]

02.04.19
Jongeren turen te vaak en te lang op hun mobiel, overdag en ’s nachts. Dat leidt tot concentratieproblemen. Docenten hebben steeds meer last van de gevolgen van intensief smartphonegebruik door leerlingen. Ouders kunnen helpen dit terug te dringen door het goede voorbeeld te geven.
Deel bericht

Boerkaverbod op verzoek van scholen maand uitgesteld

02.04.19
De invoeringsdatum van het beperkt boerkaverbod is verzet van 1 juli naar 1 augustus. Vanaf die datum mag in het onderwijs, in overheidsgebouwen, in de zorg en in het openbaar vervoer geen gezichtsbedekkende kleding meer worden gedragen. Het gaat om bijvoorbeeld nikabs, bivakmutsen en integraalhelmen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)