Convenant sponsoring scholen verlengd; OCW vraagt input scholen voor evaluatie

24.05.19
Het convenant waarin de spelregels voor sponsoring in het PO en VO zijn vastgelegd, is verlengd tot en met eind 2019. De komende periode zal het convenant geëvalueerd worden door de ondertekenaars. Als onderdeel hiervan vraagt OCW een aantal scholen een vragenlijst over hun ervaringen in te vullen. Doel is om op basis van hiervan per 1 januari 2020 een nieuw convenant af te sluiten.
Deel bericht

Deze mensen bepalen wat er in de schoolboeken staat

24.05.19
Scholen moeten zich wel aan de kerndoelen houden, maar mogen verder helemaal zelf weten hoe zij hun lessen geven. En dus ook welke boeken ze voorschrijven aan leerlingen. Uitgevers produceren dus vooral de lesmethodes die scholen graag willen gebruiken.
Deel bericht

Sofia (17) uit Epe bezorgt haar school primeur met eindexamen Russisch

24.05.19
Bijzonder? Hoezo bijzonder? Zelf ziet Sofia Shchyhlinskaya de nieuwswaarde er niet zo van in. Maar feit is dat slechts tien havisten dit jaar eindexamen Russisch doen. En de 17-jarige Epese is er één van. Voor Sofia kent de taal inmiddels weinig geheimen meer. Ze spreekt 'm al van jongs af aan, omdat ze geboren is in Wit-Rusland.
Deel bericht

Wijchense scholieren kunnen niet meer Netflixen of snapchatten onder de les

24.05.19
Stiekem onder een saaie wiskundeles een serie kijken op Netflix is er niet meer bij op het Maaswaal College in Wijchen. De school heeft de website geblokkeerd, net als populaire social media zoals Instagram en Snapchat. Het is een rigoureuze maatregel die tot discussie leidt. Niet alleen onder de verbolgen leerlingen van de school, maar ook onder deskundigen en schooldirecteuren.
Deel bericht

Website voor eenzame jongeren

24.05.19
Sinds een paar maanden is Heerhugowaard en omgeving een mooi initiatief voor jongeren rijker. Ik heb een platform ontwikkeld op basis van mijn behoefte van vroeger en in februari j.l. is mijn platform www.you-ontmoeten.nl online gegaan. Hiermee help ik jongeren om met elkaar in contact te komen en organiseer ik maandelijks kleinschalige uitjes.
Deel bericht

Docente ging even paracetamol halen en de 18 examens Frans waren weg

24.05.19
Voor een docente Frans van het Arentheem Thomas a Kempis College in Arnhem stortte de wereld op maandagochtend in toen ze in haar auto keek. De tas met de eindexamens van 18 van haar leerlingen bleek te zijn verdwenen. Even was ze een supermarkt binnen gestapt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)