Nieuwe aanpak Antoon Schellenscollege in Eindhoven voor financiële en kwaliteitsimpuls

25.05.19
Het is geen school voor speciaal onderwijs, maar de leerlingenpopulatie is zeker niet standaard te noemen. De kleinschalige ‘onderbouwschool’ met tweehonderd leerlingen biedt alleen de eerste twee jaar VO op vmbo-niveau aan. Leerlingen worden minder vaak individueel begeleid. We proberen nu groepen zo te formeren dat ondersteuningsvraagstukken bij elkaar komen.
Deel bericht

Rechter oordeelt dat leerling toch naar examengala mag

25.05.19
Het Kalsbeek College in Woerden heeft ten onrechte de 17-jarige vmbo-leerling Gijs Kovac de toegang tot het examengala ontzegd,omdat de school geen wederhoor heeft toegepast. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland geoordeeld. Het besluit van de school is daardoor volgens de rechter op onzorgvuldige wijze tot stand gekomen.
Deel bericht

Eindexamens voorbij, LAKS kreeg veel klachten over dieren en muziek

25.05.19
Volgens het LAKS gingen de klachten, veel meer dan in andere jaren, over de inhoud. En een aanzienlijk groter deel van de klachten was afkomstig van vmbo'ers. In de categorie opvallende klachten registreerde het LAKS er dit jaar veel over dieren en muziek. Zo werd er geklaagd over geluidsoverlast door koeien en ganzen. Een pauw verstoorde zelfs meerdere examens met zijn gekrijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)