Bijna iedereen wil wettelijk rookverbod schoolterreinen

28.05.19
Negen op de tien Nederlanders zijn voor een wettelijk rookverbod op schoolterreinen. Tien jaar geleden waren zeven op de tien mensen daar voorstander van. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van KWF Kankerbestrijding. Daar blijkt ook uit dat 80 procent van de mensen vindt dat de overheid maatregelen moet nemen om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken.
Deel bericht

Scholen & sponsoring: wat vind jij?

28.05.19
Heb jij onlangs een enquête ontvangen van onderzoeksbureau Regioplan over sponsoring? Als partner van het onlangs verlopen convenant sponsoring verzoekt de PO-Raad je vriendelijk deze enquête in te vullen. Het is belangrijk dat het nieuwe convenant goed aansluit bij de huidige beleving die scholen bij sponsoring hebben.
Deel bericht

Privacyregels houden kinderontvoeringen buiten beeld

28.05.19
Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weet niet of er jonge meisjes uit Nederland worden ontvoerd om in het buitenland te worden uitgehuwelijkt. Dat hij dit niet weet, komt volgens hem onder andere doordat scholen geen privacygevoelige gegevens mogen delen.
Deel bericht

99 procent Nederlandse jongeren zit dagelijks op hun mobiel, maar Lotte niet

28.05.19
Ik merk in de klas dat ik sommige gesprekken totaal niet kan volgen omdat het over dingen op sociale media gaat. Maar dat vind ik niet erg. Ik ken eigenlijk niemand anders die met sociale media omgaat zoals ik. Verjaardagen en afspraken vergeet ik niet, daarvoor heb ik een kalender op mijn telefoon. Ik merk in de klas dat sommigen tijdens de les op hun mobiel zitten.
Deel bericht

1,2 miljoen leerlingen doen mee aan Dag van de Hoop

28.05.19
Voor het derde jaar op rij organiseert Verus, de vereniging van katholiek en christelijk onderwijs, de Dag van de Hoop. Voorafgaand aan deze dag op 6 juni gaan zo’n 4000 scholen – ongeveer 1,2 miljoen leerlingen – een aantal weken aan de slag met het thema ‘hoop’. We hebben daarvoor lesmateriaal ontwikkeld, zodat docenten het thema bespreekbaar kunnen maken in hun klas.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)