Weer problemen op scholenkoepel LVO Limburg

01.06.19
De school wil rust voor de leerlingen. Inmiddels hebben de vierdejaars, zo’n 250 leerlingen, de eindexamens achter de rug. Dat hen hetzelfde lot boven het hoofd hangt als de vorige kandidaten, is uitgesloten. Hun schoolexamens waren voor de kerst al op orde. Een tussentijdsrapport van de inspectie bevestigt dat. Voor de huidige examenleerlingen werd een nieuw schoolexamenprogramma gemaakt.
Deel bericht

Handboek Burgerschapsonderwijs

01.06.19
ProDemos heeft voor het voortgezet onderwijs het Handboek Burgerschapsonderwijs uitgegeven. Het is samengesteld door Bram Eidhof van onderzoeksinitiatief Schoolstrijd. In het handboek staan werkvormen en voorbeelden om het abstracte begrip ‘burgerschap’ concreet en hanteerbaar te maken.
Deel bericht

Aangepaste geschiedeniscanon krijgt meer aandacht voor schaduwkanten

01.06.19
Het kabinet laat de Canon van Nederland aanpassen, het overzicht van de nationale geschiedenis. Daarbij wil minister Van Engelshoven dat er vooral gekeken wordt naar de schaduwkanten van de Nederlandse geschiedenis. Ook raadt ze de evaluatiecommissie aan om aandacht te besteden aan "de verhalen en perspectieven van verschillende groepen in de samenleving".
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)