Aantal thuiszitters omlaag? Zij kregen het voor elkaar

04.06.19
Het is een hardnekkig probleem: hoe krijgen we alle kinderen en jongeren in Nederland met succes naar school? Die vraag staat ook dit jaar weer centraal in de Landelijke Actieweek Thuiszitters. In dit filmpje vertellen bestuurders uit de regio’s Breda, Utrecht en IJssel-Vecht over hun succesvolle aanpak. Een cruciaal ingrediënt bij alle drie: je moet van elkaar weten wat je doet.
Deel bericht

Paul Kirschner: ‘De leraar moet geen hamburgerbakker van de McDonalds zijn’

04.06.19
Emeritus hoogleraar Paul Kirschner zet zich af tegen mythes en goeroes in het onderwijs. Ik heb het idee dat er langzamerhand weer een voedingsbodem is voor bewijs en kennis. Onderwijsgoeroes zeggen dingen die logisch klinken en bij de tijdgeest passen – dat een kind zelf weet wat het wil leren bijvoorbeeld. Scholen concurreren om leerlingen, dus willen ze de hipste of de leukste zijn
Deel bericht

Ingrijpende koerswijziging Scholen aan Zee (Den Helder)

04.06.19
De recente inspectieonderzoeken hebben Scholen aan Zee naast een buitengewoon positief, tegelijkertijd ook een zeer pijnlijk resultaat opgeleverd. Op Beroepsonderwijs aan Zee is door het team een megaprestatie geleverd: de afdelingen basis en kader gaan in één jaar van ‘zeer zwak’ naar ‘voldoende’. Anderzijds Lyceum aan Zee gaat na drie jaar ‘onvoldoende’, naar ‘zeer zwak’.
Deel bericht

Slob vindt SGP-motie tegen verplicht bidden onnodig

04.06.19
De wet zit al zo in elkaar dat leerlingen van openbare scholen niet hoeven te bidden of deel te nemen aan andere religieuze handelingen. Daarom is het onnodig dat de SGP met een motie kwam om leerlingen uit het openbaar onderwijs die hier niet aan willen deelnemen hiervan vrij te stellen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)