Blog | Plastic tas

03.06.19
Soms heb je een leerling in de klas die niet geholpen wil worden. Daar heb ik slapeloze nachten van. En maar piekeren hoe ik zo iemand kan redden van de ondergang. Leonie. Mooie meid. Lange blonde krullen, weet van aanpakken en altijd blij.
Deel bericht

AD niet goed genoeg voor opdracht op school? Wij nodigen deze docent graag een keer uit

03.06.19
Een school in Bussum geeft haar havo 4-leerlingen de opgave een documentatiemap met betrouwbare bronnen te maken, en dat betekent: 'géén Telegraaf of Algemeen Dagblad, wél de Volkskrant, NRC, Trouw of Parool'. HP/De Tijd en Vrij Nederland zijn ook toegestaan. De opdracht werd gisteren door een vader van een scholier de openbaarheid in getweet.
Deel bericht

School van overleden Hilversumse jongen Marwan kan onderkoelde reactie ’niet maken’

03.06.19
De school van de overleden leerling Marwan Ben Kodad moet zich afvragen hoe ze de signalen dat hij werd gepest door medeleerlingen heeft kunnen missen. En als die signalen niet zijn gemist, dan is dat alleen maar nog verontrustender. Allicht is er een relatie tussen de zelfdoding en het pesten. De school moet zich op het hoofd krabben dat je dit niet kunt maken, zo onderkoeld reageren.
Deel bericht

Wat mankeert dit kind, wat mankeert ons onderwijs?

03.06.19
Steeds meer kinderen in het regulier onderwijs krijgen psychische hulp of medicatie vanwege AD(H)D, angst of depressie. Windesheimonderzoeker Bert Wienen vindt die stijging zorgelijk: “Kijk niet alleen naar het kind, maar ook naar de onderwijscontext”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)