Hoe worden leerlingen met dyscalculie begeleid op school?

08.08.19
Er zijn verschillende mogelijkheden om leerlingen met dyscalculie op school te begeleiden. Ze mogen bijvoorbeeld een rekenmachine gebruiken. De mogelijkheden hangen af van het type onderwijs dat een leerling volgt. In het zorgplan dat elke basisschool heeft, staat welke begeleiding leerlingen met dyscalculie krijgen. Het protocol dyscalculie helpt VO-scholen in de ondersteuning.
Deel bericht

Koningin Máxima aanwezig bij lancering Nationale AI-cursus Junior

08.08.19
Koningin Máxima is woensdagochtend 4 september aanwezig bij de lancering van de Nationale AI-cursus Junior in Toldijk. Deze cursus moet kinderen de beginselen van kunstmatige of artificiële intelligentie bijbrengen. De Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL hebben de Nationale AI-cursus Junior ontwikkeld om kinderen tussen de tien en veertien jaar de mogelijkheden van AI te laten ervaren.
Deel bericht

Examens toetsen de kennis van Duits helemaal niet

08.08.19
De zorgen over de toekomst van de vakken Duits en Frans op de middelbare school zijn groot. Zeker op het vmbo kiezen steeds minder leerlingen voor de talen. Docenten en taalinstituten vrezen dat ‘de buurtalen’ verdwijnen.
Deel bericht

Schoolvak Duits is in gevaar

08.08.19
Dat stelt het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA). Docenten zijn moeilijk te vinden en scholen kiezen vaker voor talen als Spaans, Chinees of Russisch. Iedereen moet de buurtalen leren”, stelt Synke Hotje van het landelijk kenniscentrum over Duitsland. Eén van de belangrijkste argumenten: Duitsland is onze grootste handelspartner, goed voor een waarde van bijna 190 miljard euro in 2018.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)