Overheid moet het vak Duits op scholen weer een belangrijke plek geven

09.08.19
COMMENTAAR – Een gênant moment begin mei dit jaar in Venlo met staatssecretaris Van Veldhoven. De bewindsvrouw ondertekent een contract met Duitsland over een snelle trein­verbinding tussen Eindhoven en de luchthaven van Düsseldorf. Na enkele voorgeprogrammeerde woorden in het Duits, schakelt de staatssecretaris rap over naar de Engelse taal.
Deel bericht

Week van de Alfabetisering 2019 heeft als thema: DURF!

09.08.19
Honderden gemeenten, bedrijven, bibliotheken, scholen en vele duizenden mensen komen van maandag 9 tot en met zondag 15 september samen met Stichting Lezen & Schrijven in actie voor een geletterd Nederland. Onder de noemer DURF! zetten alle organisaties tijdens de Week van de Alfabetisering zich in voor een positieve leercultuur en een leven lang ontwikkelen.
Deel bericht

Centrale zorgverlener helpt kind met obesitas

09.08.19
Het loont om een centrale zorgverlener aan te stellen in gezinnen waarvan een of meerdere kinderen met obesitas kampen. Dit blijkt uit de resultaten van een driejarig project Aanpak Gezond Gewicht van Amsterdam en zorgverzekeraar Zilveren Kruis.
Deel bericht

Gouden medaille voor Nederland op de Internationale Aardrijkskunde Olympiade in Hongkong

09.08.19
Voor het eerst sinds 2002 won een Nederlandse student een gouden medaille tijdens de Int. Aardrijkskunde Olympiade, maar bovenal gingen álle Nederlandse deelnemers met een medaille naar huis en behaalden ze de gedeelde eerste plek met de posterpresentatie.Er deden 166 middelbare schoolleerlingen uit 43 landen mee. In het landenklassement eindigde Nederland als tiende.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)