De Educatieve Parel 2019

09.09.19
Zet de educatief auteur als maker van hoogwaardig lesmateriaal in de schijnwerpers en zend jouw les in voor de Educatieve Parel 2019, de prijs voor de beste les. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 9 november, tijdens de Dag van de Educatieve Auteur.
Deel bericht

Middelbare school verliest 7 leerlingen in 10 jaar: ‘Natuurlijk huil je dan ook’

09.09.19
Een speciale, bijna sacrale, gedenkhoek waar foto’s hangen van de leerlingen die de school de afgelopen jaren ontvielen. Stuk voor stuk stralende gezichten van tieners die je toelachen. Zeven scholieren die de school de afgelopen tien jaar ontvielen. Van Wijlen, sinds 2014 rector op het OLV, maakte het al vijf keer mee.
Deel bericht

Woordjes leer app WRTS na feedback vernieuwd

09.09.19
Op basis van door WRTS gedaan onderzoek (SODA, 2019) en de feedback van docenten en leerlingen hebben we ons platform een complete metamorfose gegeven. Functioneel, visueel en prijs-technisch. Het belangrijkste voor leerlingen is dat ze zeker weten dat de woordenlijsten die ze gebruiken voor hun overhoringen goed en volledig zijn.
Deel bericht

Op Prinsjesdag loopt Jetta Klijnsma in kleding ontworpen door leerlingen middelbare school Assen

09.09.19
Leerlingen van het CS Vincent van Gogh uit Assen hebben een jasje ontworpen voor de commissaris van Koning Jetta Klijnsma. Ze zal de creatie dragen tijdens aanstaande Prinsjesdag.Klijnsma was erg enthousiast over het werk van de scholieren en heeft daarom gevraagd of zij een jasje voor haar willen ontwerpen voor Prinsjesdag.
Deel bericht

De opkomst van Uber education

09.09.19
Dat er in het onderwijs vandaag de dag veel gebeurt zal eenieder wel duidelijk zijn. De opening van de verschillende school- en studiejaren laat duidelijk zien dat onderwijs een ‘hot item’ is dat aandacht vraagt en de politiek tot actie dwingt.
Deel bericht

Onderwijs nog lang niet uit het slop

09.09.19
Het kabinet Rutte-III is halverwege. In oktober 2017 presenteerden VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hun regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst. In het onderwijs is dat vertrouwen er niet gekomen. Want minister Slob noemt het lerarentekort wel een ‘topprioriteit’, maar vindt het belang van onderwijs blijkbaar niet groot genoeg om meer te investeren in personeel.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)