Doe mee aan onderzoek naar doelmatigheid en toereikendheid bekostiging

06.09.19
Schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs ontvangen begin september een uitnodiging voor een onderzoek naar de doelmatigheid en toereikendheid van de bekostiging van het funderend onderwijs. De PO-Raad roept alle schoolbesturen op om aan dit onderzoek mee te doen. Zij kunnen tot 24 september de vragenlijst invullen.
Deel bericht

Academische Vaardigheden erkend als examenvak

06.09.19
Het ministerie van OCW heeft het vak Academische Vaardigheden van het Schoonhovens College erkend als schooleigen examenvak. De school geeft het vak Academische Vaardigheden al sinds enkele jaren in 4 vwo. De school spreekt van een unieke situatie. Het komt bijna nooit voorkomt dat een nieuw examenvak wordt erkend. Het vak is door vijf eigen docenten ontwikkeld.
Deel bericht

Al 40 jaar 'Hallo, met De Kindertelefoon': wat is er veranderd?

06.09.19
Het begon in 1979 met wat vrijwilligers op een zolderkamer in Amsterdam. Ze moesten kinderen een luisterend oor bieden. Vanaf dag één stond de Kindertelefoon roodgloeiend. Nu, 40 jaar later, zijn er 500 vrijwilligers op zeven locaties, is het telefoonnummer gratis, is er een forum en een veelgebruikte chat. Maar het doel van de Kindertelefoon is onveranderd.
Deel bericht

Onderwijsvernieuwing: Met uw giften kan ons onderwijs beter worden [column]

06.09.19
Van de nieuwe ‘Geefwet’, bedoeld voor particulieren en bedrijven, kan ook het onderwijs profiteren. Filantropie is een zaak is van alle mensen. Gewone huishoudens en het midden- en kleinbedrijf nemen het grootste deel van de filantropische bijdragen in Nederland voor hun rekening.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)