Minder leerlingen, toch blijft lerarentekort groeien

07.09.19
Ondanks de krimp in veel regio’s, blijft in het VO het lerarentekort de komende jaren toenemen. Dat verwacht Voion op grond van regionale arbeidsmarktanalyses. Op de website van Voion staan 18 actuele regionale arbeidsmarktanalyses. Deze geven inzicht in de ontwikkelingen van de vraag naar en aanbod van leraren en het aantal onvervulde vacatures.
Deel bericht

VVD en SP: minister moet onderwijsbestuurder weg kunnen sturen

07.09.19
Tijdens het voortgezet algemeen overleg over de inspectie van het onderwijs dienden VVD en SP samen een motie in waarbij de minister direct een niet functionerende onderwijsbestuurder uit zijn taak zou kunnen ontheffen bij wanbeheer. Momenteel werkt de minister al aan een spoedaanwijzing, waarbij binnen twee weken kan worden ingegrepen bij de rechtspersoon: het bevoegd gezag.
Deel bericht

Onderwijsinspectie onderzoekt schorsing leerling Calvijn College na uitzending #BOOS

07.09.19
De Onderwijsinspectie gaat onderzoeken of het Calvijn College volgens het boekje heeft gehandeld bij de schorsing van een zeventienjarige leerling. Dat zegt woordvoerder Daan Jansen.,De wet bepaalt wat mag en wat niet. Wij kijken alleen of de school zich aan de wet houdt.'
Deel bericht

Leerling (17) gestraft door Calvijn College na inschakelen YouTube-show

07.09.19
De tiener schakelde het BNNVARA-programma van Tim Hofman in omdat hij het beu is verplicht een lange broek te moeten dragen, vooral als het warm is. De actie viel niet in goede aarde bij de schoolleiding. De leerling kreeg vorige week woensdag na de opnames prompt een zogenaamde ‘time-out’, een lichtere variant van een schorsing. Hij mag pas a.s. maandag weer naar school komen.
Deel bericht

Meer ruimte voor nieuwe scholen rijdt samenwerking in de wielen

07.09.19
Het is aan bestaande schoolbesturen om in te spelen op wensen van ouders en leerlingen. De VO-raad spreekt zich uit tegen het wetsvoorstel Meer ruimte voor nieuwe scholen.Nieuwe initiatieven kunnen een risico vormen voor de samenwerking tussen bestaande schoolbesturen in de regio en de concurrentie versterken. Bovendien is er vaak al (meer dan) voldoende onderwijsaanbod.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)