Hoe geven we jongeren de liefde voor het Nederlands terug?

08.10.19
Begin dit jaar kondigde de VU aan de opleiding Nederlands op te heffen. De populariteit voor het vak daalt al jaren. Neerlandici, schrijvers en docenten, aangevoerd door Frits Spits van De Taalstaat, vragen zich af wat er toch aan de hand is met de taal in ons land. "Leerlingen moeten weer verliefd worden op het Nederlands."
Deel bericht

Journalistiek onderwijsmateriaal ‘Zoek het uit!’ maakt leerlingen digivaardig

08.10.19
Met het onderwijsmateriaal 'Zoek het uit!' worden leerlingen digivaardig via journalistieke technieken. Een interview met ontwikkelaar Esther van Rijswijk.
Deel bericht

VN-rapporteur: boerkaverbod doet vooral kwaad

08.10.19
Hoewel de wettekst neutraal is geformuleerd tegen gezichtsbedekking op bepaalde openbare plaatsen, zoals het openbaar vervoer en het onderwijs, vindt de rapporteur dat uit ’het politieke discours eromheen’ duidelijk blijkt dat ’moslimvrouwen het bedoelde doelwit zijn’ van het verbod.
Deel bericht

Helft docenten vindt dat lerarenopleidingen te weinig aandacht besteden aan ICT

08.10.19
51 procent van de Nederlandse leraren vindt dat er op lerarenopleidingen onvoldoende aandacht aan ICT wordt gegeven. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren door PanelWizard onder 528 onderwijsprofessionals.
Deel bericht

Woensdagmiddag 9 oktober lerarendebat in de Tweede Kamer

08.10.19
Vier uur lang praat de Tweede Kamer woensdagmiddag over het lerarenbeleid van de ministers, van de tekorten tot promotiebeurzen. Volgens de AOb moet het vooral gaan over het lerarentekort en de overhaaste plannen voor het verbouwen van het bevoegdhedenstelsel in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)