Lesprogramma voor Slob slechts „vertrekpunt”

11.10.19
Minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs heeft grote waardering voor de suggesties die leraren en schoolleiders doen voor een nieuw lesprogramma, maar hij zal de voorstellen niet een-op-een overnemen.
Deel bericht

Leerlingen gymnasium Almere uiten bedreigingen rond Coming Out Dag

11.10.19
Een groepje leerlingen in Almere heeft bedreigingen geuit tegen hun middelbare school. Ze waren het er niet mee eens dat het gymnasium aandacht besteedt aan Coming Out Dag.
Deel bericht

Column | Hoeveel seksuele voorlichting je ook krijgt, tobben blijft het op die leeftijd toch

11.10.19
Bijna alle nieuwsmedia meldden deze week dat Nederlandse jongeren dringend behoefte hebben aan méér en betere seksuele voorlichting in het voortgezet onderwijs. Dat zou zijn gebleken uit een onderzoek van Rutgers, kenniscentrum voor seksualiteit.
Deel bericht

Opinie | Zonder huiswerk leren leerlingen meer

11.10.19
Geschiedenisdocente Lotte van Dongen geeft geen huiswerk meer op. Ze is liever coach dan controleur van de leerlingen.
Deel bericht

NRO-congres 30 oktober

11.10.19
Het congres is een geschikte dag voor ontmoeting, inspiratie en kennisdeling. Je ontmoet er mensen die net als jij interesse hebben in de combinatie van onderwijs en onderzoek. Dat kunnen leraren of team- en schoolleiders zijn, maar ook medewerkers kwaliteitszorg, intern begeleiders, bestuurders, adviseurs of ontwikkelaars van leermiddelen.
Deel bericht

Tweede Kamer ontdekt lerarentekort in voortgezet onderwijs

11.10.19
Het groeiende lerarentekort in het voortgezet onderwijs baart minister Slob en Kamerleden zorgen. Dat bleek tijdens het algemeen overleg in de Tweede Kamercommissie onderwijs op 9 oktober 2019 over het lerarentekort.
Deel bericht

Campagne met #kweetnie voor lhbti'ers

11.10.19
Op Coming Out Dag, vrijdag 11 oktober, start een nieuwe campagne voor jonge lhbti'ers. Op de website iedereenisanders.nl staan ervaringsverhalen en filmpjes, en is veel informatie te vinden. De campagne loopt ook op Instagram, met de hashtag #kweetnie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)