Inspectie nodigt docenten uit als tijdelijk toegevoegd expert

09.10.19
Ook in het komende schooljaar kunnen docenten, intern begeleiders en bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerkers meelopen met een onderwijsinspecteur tijdens themaonderzoeken bij scholen.
Deel bericht

Hoe middelbare scholen hun leerlingen beter kunnen motiveren

09.10.19
De Inspectie van het Onderwijs onderzocht hoe het onderwijs op scholen voor voortgezet onderwijs bijdraagt aan de motivatie van de leerlingen. Nederlandse leerlingen zijn namelijk minder gemotiveerd om te leren dan leerlingen in veel andere landen, zo bleek uit eerder onderzoek. In dit themarapport beschrijven we de bevindingen van het onderzoek.
Deel bericht

Blog | Welcome to the slow-countries

09.10.19
Er is een aantal Europese landen waar het informatica-onderwijs dit schooljaar, of al eerder, voor alle leerplichtige leerlingen voortvarend ter hand wordt genomen. Denk aan Engeland, Ierland, Schotland, maar ook Denemarken, Polen en Slowakije, de Baltische staten, Cyprus en inmiddels ook Frankrijk...
Deel bericht

Scholieren: seksuele voorlichting moet niet alleen over voortplanting gaan

09.10.19
Seksuele voorlichting moet over meer gaan dan alleen voortplanting. En ook in de bovenbouw van de middelbare school moet voorlichting worden gegeven. Dat is de uitkomst van een onderzoek onder honderden scholieren.
Deel bericht

Opinie | Erken dat bijzonder onderwijs beter presteert

09.10.19
Pedagogische vrijheid leidt tot betere leeropbrengsten, schrijven Orhan Agirdag en Michael S. Merry .
Deel bericht

'Verbied verslavende games voor minderjarigen'

09.10.19
Experts en verslavingsdeskundigen zijn in toenemende mate bezorgd over de impact die gokelementen in games hebben op jonge spelers. "We weten niet precies wat gesimuleerd gokken op langere termijn met kinderen doet", zegt game-onderzoeker Tony van Rooij van het Trimbos-instituut.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)