Brexit een feit: dit zijn de mogelijke gevolgen voor uw school

10.02.20
Heeft uw school leveranciers uit het Verenigd Koninkrijk? Dan moet u mogelijk nieuwe afspraken maken over het uitwisselen van (persoons)gegevens. In dit artikel leest u er meer over.
Deel bericht

Veiligheidsmonitor po/vo

10.02.20
Het ministerie van OCW monitort elke twee jaar actief de sociale veiligheid in en rond scholen in het primair- en voortgezet onderwijs. Deze ‘Veiligheidsmonitor’ wordt al sinds 2006 uitgevoerd.
Deel bericht

Het onderwijs digitaliseert, maar einde van het fysieke boek is nog niet in zicht

10.02.20
De tijd van de loodzware boekenpakketten voor het voortgezet onderwijs is geweest. En dus moet schoolboekengigant de bakens verzetten. ‘We willen een educatieve dienstverlener worden’, zegt interim-directeur Natascha van Nieuwenburg.
Deel bericht

Jongeren vinden hun seksuele vorming te beperkt

10.02.20
Jongeren vragen om meer aandacht voor seksuele vorming, van de brugklas tot de bovenbouw. Scholen zijn zoekende hoe ze dit op een goede, structurele manier kunnen invullen. Dat blijkt uit het Test je leefstijl-onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland onder mbo-studenten.
Deel bericht

Grensoverschrijdende onderwijsdag beide Limburgen

10.02.20
Gluren bij de buren = Leren van de buren. Dat is het motto waarmee ANV beide Limburgen leraren uit Vlaanderen en Nederland bij elkaar brengt. De conferentie vindt plaats in Hogeschool UCLL in Diepenbeek-Hasselt (België) d.d 20 maart.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)