Een derde van scholieren na drie jaar op ander niveau dan schooladvies

13.02.20
Spannende dagen voor achtstegroepers: de komende weken krijgen zij hun advies voor de middelbare school. Een belangrijk moment, al is zo'n schooladvies niet in beton gegoten. Vorig schooljaar zat een op de drie derdeklassers op een ander niveau dan de basisschool geadviseerd had. Dat blijkt uit een analyse van de NOS.
Deel bericht

Campagne ‘werken in het onderwijs, de baan van het leven’ van start

13.02.20
Werken in het onderwijs is net zo mooi, heftig, dankbaar en veelzijdig als het leven zelf. Dat is het idee achter de campagne: ‘Werken in het onderwijs. De baan van het leven.’ Diverse partijen, waaronder de AVS, andere vakbonden, gemeenten en het ministerie van OCW willen samen het imago van we...
Deel bericht

"Uitgestelde schoolkeus? Dat doen wij al 12 jaar!"

13.02.20
"Heb je het Nordwin College overwogen?", vraagt directeur Jaap van der Heide. Zijn vmbo-school in Buitenpost heeft een uniek onderwijs-aanbod. "Wij bieden maatwerk voor iedere leerling. Van de basisberoepsgerichte leerweg tot en met de theoretische leerweg. Je hoeft in de onderbouw lessen niet te volgen op één niveau, en je kunt hier leren op een manier die bij jouw past."
Deel bericht

'Diversiteit leidt niet per se tot spanning in klas'

13.02.20
Etnische diversiteit op scholen hoeft niet te leiden tot spanning in de klas. Zo nemen klasgenoten van verschillende etniciteit het juist voor elkaar op als ze gepest worden. Dat concludeert Marianne Hooijsma uit onderzoek waarop zij 13 februari promoveert aan de Universiteit van Groningen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)