Veiliger internet met ‘De InternetHelden’

11.02.20
Op 11 februari is het Safer Internet Day. Dit jaar wordt er een nieuw programma gelanceerd voor scholen en ouders: 'De InternetHelden', over veilig internet en digitaal burgerschap. Onder andere bestaande uit een lespakket voor scholen, ouderavonden, en een toolkit voor ouders.
Deel bericht

De strijd van de bieb om de puber die niet lezen wil

11.02.20
Hiphop en de bibliotheek: niet meteen een combinatie die je verwacht. Toch klinken in de openbare bibliotheek in Veenendaal op een van de verdiepingen zware beats. Wie de klanken volgt en een hoofd om de deur steekt, wordt verrast door een lichte zweetgeur. Een groep 16-jarigen staat in een zaaltje fanatiek te dansen.
Deel bericht

Kabinet wil Kijkwijzer voor YouTube-kanalen verplichten

11.02.20
De Kijkwijzer moet ingezet worden bij filmpjes van YouTubers en vloggers, vindt het kabinet. Bij video's op grote Nederlandse YouTube-kanalen moet in één oogopslag te zien zijn of er geweld, drugs, seks of grof taalgebruik in zit. Verder moet met icoontjes duidelijk worden gemaakt voor welke leeftijd de inhoud geschikt is.
Deel bericht

Gratis Rotterdampas voor 12.000 leraren

11.02.20
Leraren in het Rotterdamse onderwijs krijgen de Rotterdampas cadeau, als blijk van waardering voor hun inzet. Dit jaar is de pas ook voor leraren met een tijdelijk contract. Deze pas is niet alleen voor leraren en pedagogisch medewerkers in de voor- en vroegschoolse educatie, maar bijvoorbeeld ook voor onderwijsassistenten en conciërges in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en de instructeurs van het mbo.
Deel bericht

Safer Internet Day, voor een pestvrij internet

11.02.20
Op dinsdag 11 februari vindt de Safer Internet Day 2020 plaats. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor een veilig en verantwoord gebruik van het internet. Charlotte Dopper, projectleider Veiligheid in de Basis bij het Nederlands Jeugdinstituut, onderstreept het belang van deze dag: 'Cyberpesten is een belangrijk aandachtspunt in de strijd tegen pesten.'
Deel bericht

Op deze scholen krijgen leerlingen de beste en leukste sekslessen

11.02.20
Hoe geef je goede seksuele voorlichting aan tieners? In de week voorafgaand aan Valentijnsdag zetten stichting Rutgers en Soa Aids Nederland vier scholen in het zonnetje, die het goede voorbeeld geven in hun aandacht voor seksualiteit en relaties.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)