600.000 views op TikTok, maar geen passend onderwijs voor autistische Anouk (16): ‘Ik wil gewoon les!’

01.09.20
Al ruim vier jaar duurt de zoektocht naar geschikt onderwijs voor de zestienjarige Anouk Hendriks. De Arnhemse, bij wie in 2014 klassiek autisme werd vastgesteld, plaatste vorige week een filmpje op het populaire social mediaplatform TikTok waarin ze haar middelbare schooltijd samenvat. De post werd sindsdien ruim zeshonderdduizend keer bekeken.
Deel bericht

Na grote wapeninleveractie nu preventieve kluisjescontrole op middelbare scholen Zaanstreek

01.09.20
In de Zaanstreek hebben er de afgelopen jaren meerdere steek- en vechtpartijen plaatsgevonden. Eerder dit jaar heeft de politie op scholen steekproeven in kluisjes gedaan en daar gaan de scholen vanaf dit schooljaar zelfstandig mee door. Een medewerker van de school zal samen met een lid van de schoolleiding willekeurige kluisjes controleren.
Deel bericht

Minister reageert op Uitgezocht-video over seksbots

01.09.20
Minister Arie Slob gaat met buitenlandse collega's praten over wat ze kunnen doen tegen seksbots op bijvoorbeeld Instagram en YouTube. Dat zegt de minister nadat een politicus in de Tweede Kamer hem vragen had gesteld over de nep-accounts op sociale media.
Deel bericht

Nieuwe versie servicedocument Covid-19 voor schoolbesturen gepubliceerd

01.09.20
Het ministerie van OCW heeft een nieuwe versie van het servicedocument Covid-19 gepubliceerd. Voor het veilig werken in de scholen blijven gewoon de protocollen gelden. Het servicedocument bevat aanvullende handvatten voor schoolbesturen over onder andere leerplicht, onderwijstijd en samenwerking met de GGD op het moment dat er zich besmettingen voordoen op school.
Deel bericht

Bestuurder weg, personeel Avicenna College meldt zich ziek

01.09.20
Het is chaos bij het Avicenna College in Rotterdam. Meer dan vijftig medewerkers hebben zich uit protest ziek gemeld bij de start van het schooljaar. De golf ziekmeldingen volgt op het gedwongen vertrek van rector en bestuurder Wim Littooij.
Deel bericht

Verstandelijke beperking vaak niet herkend: 'Al die jaren op mijn tenen moeten lopen'

01.09.20
Onbegrip, lage cijfers en zelfs straf. Andries Lever heeft het allemaal meegemaakt. Leraren en stagebegeleiders zagen niet dat hij best wilde leren, maar dat het gewoon niet goed lukte. "Ik eindigde met een 2 op mijn diploma. Terwijl ik heel goed in de praktijkvakken was."
Deel bericht

50.000 kinderen niet naar school door corona: 'Ik moet extra opletten'

01.09.20
Ondanks dat de scholen weer open zijn, gaat naar schatting 1 tot 2 procent van de leerlingen vanwege gezondheidsrisico's of corona-angst nog steeds niet naar school. Dat zijn zo'n 50.000 kinderen in Nederland. Scholen worstelen soms met maatregelen en thuisonderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)