Lerarenbeurs in de knel door verschuiven van budgetten

04.09.20
Doordat geld voor de Lerarenbeurs - met goedkeuring van de Tweede Kamer - naar andere potjes is gegaan, moesten dit jaar ruim 2400 aanvragen voor deze beurs worden afgewezen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in antwoord op Kamervragen.
Deel bericht

Forse stijging pensioenpremies verwacht

04.09.20
De premie van het ouderdoms- en nabestaandenpensioen (OP/NP) van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) stijgt in 2021 naar verwachting van 24,9 naar 26,6 procent.
Deel bericht

Techcampus Amsterdam leidt nieuwe generatie technische jongeren op

04.09.20
Vandaag vindt in de aula van het Mundus College de aftrap plaats voor de Techcampus Amsterdam. 20 vmbo scholen in Amsterdam, 3 mbo colleges en 15 bedrijven gaan de komende drie jaar in nauwe samenwerking met elkaar het technisch onderwijs geheel vernieuwen.
Deel bericht

Scholieren hebben meer geld: ‘Maar we komen nog steeds tekort’

04.09.20
Maaaam, paaaap, mag ik geeeeeld?” Je hoort het tieners vragen of herinnert je zelf je vroegere vraag nog wel. Scholieren zijn de laatste jaren echter rijker geworden. Maar genoeg geld hebben ze nog niet, vinden ze.
Deel bericht

Er wordt maar mondjesmaat les gegeven over homoseksualiteit op de middelbare school

04.09.20
Er wordt maar mondjesmaat les gegeven over homoseksualiteit op de middelbare school, ondanks dat dit sinds 2012 wettelijk verplicht is. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1300 jongeren van 12 tot 24 jaar, onder wie 550 middelbare scholieren.
Deel bericht

Tweede Kamer: Onderzoek voorrang testen leraren

04.09.20
Minister Hugo de Jonge (VWS) gaat met de GGD’en onderzoeken of onderwijzend personeel voorrang kan krijgen bij het testen op corona. De Tweede Kamer heeft hiervoor vandaag een motie aangenomen. De Kamer schaart zich daarmee achter het pleidooi van de PO-Raad eerder deze week.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)