Weer meer burn-outklachten in het onderwijs

03.09.20
Het burn-out percentage in het onderwijs stijgt voor het vierde jaar op rij. In 2019 opnieuw, tegen de landelijke trend in. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale EnquĂȘte Arbeidsomstandigheden door TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Deel bericht

Maak de beste les en win 1000 euro

03.09.20
Weet jij waar een goede les aan voldoet? Kun jij lesmateriaal maken waar zowel de leerling als de docent blij van wordt? Stuur dan jouw les in voor de Educatieve Parel 2020.
Deel bericht

Tweede coronamonitor inspectie: zorgen voor het nieuwe schooljaar

03.09.20
Schoolleiders en bestuurders van onderwijsinstellingen hebben zorgen over de organisatie van het onderwijs dit schooljaar. Onder meer over het naleven van de richtlijnen vanuit de overheid, de inzetbaarheid van voldoende personeel, het door laten gaan van stages en het herstellen van de opgelopen hiaten in de tweede helft van afgelopen schooljaar. Dit blijkt uit een voortzetting van ....
Deel bericht

Met 'Tieners achter tralies' wil OM jongeren uit criminele circuit houden

03.09.20
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een boek met waargebeurde verhalen laten maken over jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen. Het is geschreven door de misdaadjournalisten Maarten van Dun en Paul Vugts en bedoeld voor leerlingen in de bovenbouw van havo, vwo en mbo. "Het boek geeft een realistisch beeld van hoe een crimineel leven eruitziet en laat zien dat dit geen pretje is", zegt het OM.
Deel bericht

Nederlandse kinderen zijn het meest tevreden over hun leven

03.09.20
Kinderen en jongeren kunnen het beste opgroeien in Nederland. Die conclusie trekt Unicef in een onderzoek naar het welzijn van kinderen tot 18 jaar in de 41 meest welvarende landen. Nederland eindigt daarin op de eerste plaats, gevolgd door Denemarken en Noorwegen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)