School in shock: scholier (13) wordt onwel in gebouw en overlijdt

13.11.20
De leerling die gisterochtend op het Almere College (VIA) in Kampen onwel werd, is overleden. Dat heeft de school laten weten in een brief aan ouders en leerlingen. Het gaat om een 13-jarige jongen uit de brugklas.
Deel bericht

Bitefile: Dit zegt de wetenschap over de rol van kunstmatige intelligentie in het leven van kinderen

13.11.20
Hoe ervaren kinderen kunstmatige intelligentie? Zijn ze zich bewust van de mogelijke risico’s en in welke mate begrijpen ze de werking ervan? Bitescience zocht het uit.  
Deel bericht

Bijzondere scholen mogen straks geen leerlingen meer weigeren

13.11.20
Jaren is erover gesproken, maar nu is er ineens een Kamermeerderheid voor: een acceptatieplicht voor alle scholen. Nu nog mogen bijzondere scholen, zoals protestantse of islamitische, leerlingen weigeren omdat ze bijvoorbeeld niet naar de kerk of moskee gaan.
Deel bericht

OM: ’Pedojacht’ leidde tot fatale mishandeling leraar Jan (73) in Arnhem

13.11.20
De jongens die worden verdacht van de mishandeling van de 73-jarige Arnhemmer Jan Kruitwagen hebben hem in de val gelokt, opgewacht en zodanig afgetuigd dat hij nog diezelfde avond is overleden. In de rechtbank werd donderdag duidelijk dat de fatale mishandeling een uit de hand gelopen pedojacht is geweest.
Deel bericht

Nederland rapporteert over naleving kinderrechten

13.11.20
De regering heeft de vijfjaarlijkse rapportage over de naleving van het kinderrechtenverdrag naar de Verenigde Naties (VN) gestuurd. Het Kinderrechtencollectief mist daarin aandacht voor knelpunten op het gebied van jeugdhulp, passend onderwijs, kindermishandeling en kansenongelijkheid.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)