Scheldende leerlingen en boa’s: onrust op scholen over mondkapjes

16.11.20
Op verschillende scholen is er onrust ontstaan over mondkapjes. Want: wat doe je als een leerling zich niet prettig voelt bij het dragen van het mondkapje? Een gesprek verdient de voorkeur, maar sommige scholen handhaven de mondkapjes als een verplichting.
Deel bericht

Kabinet trekt eenmalig extra geld uit voor ondersteuning scholen in coronatijd

16.11.20
Scholen blijven open zolang dit verantwoord kan, schrijven ministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob (Onderwijs) aan de Kamer. Om scholen hierbij te ondersteunen maakt het kabinet eenmalig 210 miljoen euro vrij voor het po, vo en mbo. De PO-Raad vindt het goed dat er extra geld beschikbaar wordt...
Deel bericht

Lubach spaart Arie Slob en laat zien wat er écht mis is met artikel 23

16.11.20
Het overkomt Arie Slob niet vaak, maar vorige week was hij zowaar trending op Twitter. De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs kreeg een enorme lading kritiek over zich heen na een opmerking met betrekking tot artikel 23. De verwachting was dat Arjen Lubach de minister ook nog even door de mangel zou gaan halen, maar dat gebeurde niet. Arie Slob werd enigszins gespaard, want de aandacht ging in Zondag met Lubach naar het echte probleem.
Deel bericht

D66: Vul leerplichtwet aan met ‘leerrecht’

16.11.20
De leerplichtwet moet worden aangevuld met een ‘leerrecht’. Dat moet voorkomen dat leerlingen nodeloos thuiszitten, omdat zij niet terechtkunnen in het passend onderwijs. Hiertoe dient D66 maandag een initiatiefwetsvoorstel in, dat voor consultatie naar ouders, scholen, leraren en andere betrokkenen gaat.
Deel bericht

Coronaproblemen in de klas: miljoeneninjectie voor extra leraren

16.11.20
Scholen kunnen straks meer personeel aantrekken om te voorkomen dat klassen tijdens de corona-epidemie om de haverklap naar huis moeten. Basisscholen, voortgezet onderwijs en het mbo krijgen daarvoor samen 210 miljoen euro extra.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)