Wereldwijd onderzoek: digitale vaardigheden sleutelrol bij leren, meedoen en kansen benutten

18.11.20
Uit 110 studies in 64 landen blijkt dat digitale vaardigheden een sleutelrol spelen bij het leren, het participeren en het benutten van kansen door kinderen en jongeren.
Deel bericht

Lezen gaat achteruit, wiskunde en natuurwetenschappen blijven gelijk – VO

18.11.20
De leesvaardigheid van de Nederlandse 15-jarigen is gedaald ten opzichte van 2015, maar het niveau van wiskunde en natuurwetenschappen is gelijk gebleven. Dat is een van de conclusies in het rapport PISA-2018.
Deel bericht

Dit LED-lampje geeft aan wanneer de ramen en deuren in de klas even open moeten

18.11.20
Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is goede ventilatie heel belangrijk. Zeker in ruimtes waarin veel mensen samenkomen, zoals klaslokalen. Op het Marnix Gymnasium in Rotterdam hangt een nieuw foefje aan de muur: een speciaal kastje met een led-lampje in de kleuren van een stoplicht om de luchtkwaliteit in een ruimte aan te geven.
Deel bericht

Meerderheid Kamer wil einde aan ouderverklaringen afwijzing homoseksualiteit

18.11.20
Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde vanmiddag voor een motie om met spoed een einde te maken aan de verklaringen die sommige scholen vragen ouders te tekenen, waarin zij homoseksualiteit afwijzen. Ook vindt een meerderheid van de Kamer dat leerlingen die de grondslag van een school respe...
Deel bericht

Kansenongelijkheid in voortgezet onderwijs afgelopen jaren niet afgenomen

18.11.20
Vijftienjarigen die opgroeien in welvaart met hoogopgeleide ouders, hebben nog steeds een flink streepje voor op kinderen van migrantenouders. Dat moet anders, waarschuwen wetenschappers van het Pisa-onderzoek.
Deel bericht

Geen 1,5 meter voor docent en leerling als het niet anders kan

18.11.20
Docenten en ander onderwijspersoneel in het voortgezet onderwijs, mbo, hbo en op de universiteit hoeven geen anderhalve meter afstand te houden als zij anders niet „op gepaste wijze” hun werk kunnen doen. Dat schrijft coronaminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)