'Bij onze zoons is de pijp wel leeg', langere lockdown hakt er behoorlijk in

13.01.21
De vergaande maatregelen in de coronacrisis hebben gevolgen voor de complete samenleving. In gezinnen merken ze dat misschien nog wel het sterkst door het gecombineerd thuiswerken en onderwijs volgen. Het gezin Van den Berg-Hubatka in Eefde weet er alles van. Daar werd de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge dinsdagavond dan ook met argusogen gevolgd.
Deel bericht

Opinie | Kansengelijkheid gebaat bij traditioneel klassikaal onderwijs

13.01.21
Scholen voor Persoonlijk Onderwijs waren tien jaar succesvol. Maar nu wil de inspectie vernieuwen, en dat gaat ten koste van de kwaliteit, meent Misha van Denderen.
Deel bericht

Opinie | ‘Klassen’ leert dat het om góéd onderwijs draait

13.01.21
Probleem in ons onderwijs is niet segregatie, maar een gebrek aan hoogwaardige kennisoverdracht, betoogt Siep de Haan.
Deel bericht

Middelbare scholen moeten opnieuw schakelen door nieuwe afstandsregel van Rutte: ‘Enorme logistieke uitdaging’

13.01.21
,,Een enorme logistieke uitdaging’’, noemt directeur Jan Klein de nieuwe maatregel die Rutte vanavond heeft aangekondigd dat leerlingen op middelbare scholen nu ook anderhalve meter afstand tot elkaar moeten gaan houden. Klein is directeur van het Nuborgh College, met locaties in Elburg (Lambert Franckens en Oostenlicht) en Nunspeet (Veluvine).
Deel bericht

Pilot risicogericht testen op middelbare scholen start 18 januari

13.01.21
Op zo’n vijftien middelbare scholen wordt vanaf 18 januari gestart met pilots met risicogericht testen op het coronavirus. De scholen die meedoen aan de proef onder begeleiding van het UMCU in Utrecht liggen in de regio’s Utrecht, Rotterdam en in de provincie Gelderland, meldt coronaminister Hugo de Jonge.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)