Digitalisering zet onderwijswaarden onder druk: het is tijd voor publieke regie

15.01.21
December 2020: Nederland gaat de tweede lockdown in en de scholen sluiten opnieuw. Gelukkig kan het onderwijs nog zoveel mogelijk doorgaan, met behulp van ict. Maar ict lost niet vanzelf alle vraagstukken op. Om ict echt voor het onderwijs te laten werken, is publieke regie nodig.
Deel bericht

Ook hoogbegaafde jongeren vallen uit in het onderwijs: ‘Het gaat plots bergafwaarts’

15.01.21
Psycho-sociale problemen, problemen in de thuissituatie of een leerling die ‘simpelweg niet geleerd heeft om te leren'. Ook hoogbegaafde leerlingen vallen wel eens uit in het voortgezet onderwijs. Om deze groep weer naar school te krijgen, is er in Tilburg nu Top Track. ,,Deze jongeren kunnen hun problemen lang verbloemen, maar dan gaat het plots bergafwaarts."
Deel bericht

Wat is het nut van het vermenigvuldigen van breuken en het naamwoordelijk gezegde? '

15.01.21
Een oud-leraar en een maker van lesmethoden reageren op de ‘spiekbriefjes’ voor thuisjuffen. Hun advies aan de scholen: hou op met die overbodige zaken.
Deel bericht

Anderhalve meter in voortgezet onderwijs is ‘keihard werken’

15.01.21
Docenten, ondersteuners en directies: iedereen werkt keihard om te zorgen dat examenleerlingen op school anderhalve meter afstand kunnen gaan houden. Dat zegt Kim van Strien, docent Frans en AOb-hoofdbestuurder. De kwaliteit van het onderwijs gaat er niet op vooruit. ‘Corona veroorzaakt een chaos.’
Deel bericht

‘Hugo de Groot, de musical’ brengt eerste single uit op streaming media

15.01.21
Hugo de Groot – de musical vertelt het verhaal van één van de grootste denkers die ons land ooit gekend heeft. Hij heeft gestreden voor verdraagzaamheid en vrijheid, thema’s die relevanter zijn dan ooit. Dit terwijl men hem enkel herinnerd aan zijn ontsnapping uit Slot Loevestein in de boekenkist.
Deel bericht

1,5 meter? Scholen in Arnhem improviseren wel weer

15.01.21
Arnhemse scholen voor voortgezet onderwijs zijn meteen aan het improviseren geslagen om zich in te richten op de verscherpte anderhalvemeterregel die sinds woensdag geldt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)