Onderwijsraad: op alle middelbare scholen drie jaar 'brede' brugklas

15.04.21
Alle middelbare scholen zouden op hetzelfde moment een driejarige brede brugklas moeten invoeren. Daarvoor pleit de Onderwijsraad in een nieuw advies. De raad ziet dat kinderen nu te vroeg worden ingedeeld in een schooltype, en dat leidt tot ongelijke kansen.
Deel bericht

Monitor hybride onderwijs geeft unieke inkijk in ervaringen met onderwijs op afstand 

15.04.21
Tijdens de periode van onderwijs op afstand is de samenwerking tussen leraren, leerlingen en ouders veranderd. Een goed samenspel tussen leraar, leerling en ouder, waarbij de school of het bestuur ondersteuning biedt is cruciaal voor zo goed mogelijk onderwijs op afstand. Dat is één van de conclus...
Deel bericht

Zorgen over seksuele intimidatie op scholen: 'Het staat vaak niet op het netvlies'

15.04.21
Veel scholieren zijn ontevreden over hoe scholen omgaan met meldingen van seksuele intimidatie en -geweld, blijkt uit gesprekken die NOS Stories met hen voerde. Na een oproep via Instagram kwamen er ruim 6000 verhalen binnen over ongewenst gedrag, door schoolgenoten of zelfs leraren.
Deel bericht

School voert pilot uit met zelftests: 'Uitslag zorgt ervoor dat we niet meer iedereen naar huis sturen bij besmetting'

15.04.21
Scholen in het basis en voortgezet onderwijs krijgen vanaf maandag coronazelftests geleverd voor hun personeel. De zogeheten antigeentest wordt nu alleen nog in teststraten gebruikt. Op de Valentijnschool in de wijk Bospolder-Tussendijken in Rotterdam Delfshaven hebben ze daar niet op gewacht.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)