Blog | Hoe lang moeten we in de Staat van het Onderwijs nog lezen dat de kwaliteit van ons onderwijs verder achteruitgaat?

16.04.21
“Ziekenhuizen hebben nu een unieke kans de grote Covid-problemen aan te pakken”. Stel dat Mark Rutte en Hugo de Jonge dit zouden zeggen naar aanleiding van de Covid-19 pandemie. Zij zeiden het niet, maar iets vergelijkbaars zei de voormalige directeur-generaal voor het PO en VO, nu in haar nieuwe functie als inspecteur-generaal (IG) wel over het onderwijs: “Onderwijs heeft nu een ...
Deel bericht

Interview | Waarom scholen alle niveaus onder één dak moeten aanbieden

16.04.21
Ze vindt het beschamend dat kinderen zulke ongelijke kansen hebben in het onderwijs. Louise Elffers wil dat kinderen langer bij elkaar zitten en later hun schooltype kiezen, zoals ook de Onderwijsraad donderdag bepleit.
Deel bericht

Onderzoek door het rijk: verbetering onderwijsgebouwen versnellen

16.04.21
Bij schoolgebouwen zijn verschillende ministeries betrokken. Omdat de problemen rondom onderwijshuisvesting complex zijn is een Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) uitgevoerd. Gerhard Jacobs MSc (partner HEVO) was lid van het expertpanel van het IBO. Het onderzoek is afgerond en heeft als doel het nieuwe kabinet te informeren over de knelpunten en oplossingen rondom onderwijshuisvesting.
Deel bericht

Onderwijsminister Arie Slob: de Verklaring Omtrent Gedrag voor het onderwijs moet op de schop

16.04.21
Demissionair minister Arie Slob wil de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanscherpen voor het onderwijs. Dit moet de kans op seksueel grensoverschrijdend gedrag door personeel op scholen verminderen.
Deel bericht

Onderwijsraad wil af van schooladvies in groep 8

16.04.21
De Onderwijsraad adviseert om het schooladvies in groep 8 van de basisschool te schrappen en de selectie voor een specifieke onderwijsvorm uit te stellen tot na de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Interview | ‘Overal is mijn ervaring hetzelfde: hoe kleiner de klassen, hoe meer je kunt bereiken’

16.04.21
De laatste tijd werkt ze, gedwongen door corona, met halve klassen. Ineens heeft Kirsten Cuppen tijd om alle studenten de aandacht te geven die ze nodig hebben.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)