Basisscholen en middelbare weer open vanaf maandag, jeugd mag weer buitensporten

03.01.22
Het kabinet heeft besloten dat de basisscholen na de kerstvakantie, op 10 januari, weer open kunnen. Middelbare scholen gaan ook weer open, net als de bso's.
Deel bericht

Vrienden en docenten leggen bloemen op plek waar Esmee (14) dood werd gevonden: ‘Ze was stoer en lief’

03.01.22
Op de plek waar op oudejaarsdag het levenloze lichaam van de 14-jarige Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk is gevonden, zijn bloemen neergelegd door vrienden en bekenden.
Deel bericht

OMT komt bijeen voor advies over scholen, kabinet besluit daarna

03.01.22
Het demissionaire kabinet besluit vandaag of de scholen na de kerstvakantie, op 10 januari, weer open kunnen. Vorige maand sloten de scholen een week eerder dan gepland, uit vrees voor de omikronvariant van het coronavirus.
Deel bericht

Nederlanders willen scholen zo snel mogelijk weer open: 'Maar met mondkapjes'

03.01.22
Het overgrote deel van Nederland wil dat scholen weer open gaan. Ondanks de oplopende besmettingscijfers vindt 75 procent dat de deuren niet langer dicht moeten blijven, blijkt uit representatief onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3.800 mensen.
Deel bericht

Scholen willen weer open, maar kwart heeft ventilatie niet op orde

03.01.22
Vandaag beslist het kabinet of de scholen na de langere kerstvakantie op 10 januari weer open kunnen. De vraag is of de experts van het OMT de coronasituatie gunstig genoeg vinden voor een heropening.
Deel bericht

Meeste Europese scholieren zitten volgende week weer in de klas

03.01.22
De besmettingscijfers lopen in grote delen van Europa op, en kinderen – die grotendeels niet gevaccineerd zijn – testen vaak positief. Wat doen andere Europese landen met de scholen?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)