Bespreken bestorming Capitool kan leraren in VS doodbedreigingen opleveren

06.01.22
Na de bestorming van het Amerikaanse Capitool klonk overal in de Verenigde Staten de roep om meer maatschappijleer op school. Maar een jaar later durven sommige leraren zo’n politiek gevoelig onderwerp helemaal niet meer te bespreken in hun klas.
Deel bericht

Opinie | Vergeet de cijfers, geef leerlingen de ruimte om op school kennis te maken met het leven

06.01.22
De nadruk op goede cijfers in het onderwijs doet vergeten dat school vooral een proeftuin voor het leven is, betoogt docent Nederlands Gerda Harleman.
Deel bericht

Opinie | Houd de scholen open, maak een deltaplan

06.01.22
Zodra de coronabesmettingen oplopen en ziekenhuizen in de knel komen, rijst de vraag: sluiten we de scholen? Het is een terugkerend ritueel, ondanks beloften van politici om het onderwijs open te houden. We moeten af van dat ad-hocbeleid, vindt een groeiende groep experts.
Deel bericht

Mentale problemen in de klas: 'Het knopje van leerlingen is uitgegaan'

06.01.22
Volgende week gaan de middelbare scholen weer open, na een gehaaste sluiting voor de kerstvakantie. Veel docenten zijn daar blij mee, ook omdat de afgelopen jaren slecht zijn geweest voor de mentale gezondheid van hun leerlingen. Hoe zorg je er als docent voor dat leerlingen zich goed voelen in een jaar vol ups en downs?
Deel bericht

Oud-leerlingen WLG maken toch nog hun Rome-reis: “Geen reis voelde niet goed”

06.01.22
Eigenlijk hadden ze in het voorjaar van 2020 hun Rome-reis zullen maken, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Ruim anderhalf jaar later maken de leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium alsnog hun reis, terwijl ze al een hele tijd geen leerling meer zijn op de school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)