Leerlingen en ouders boos over regenboogtrap op school

07.11.22
Op het Gerrit Komrij College in Winterswijk is deze week flinke onrust ontstaan, nadat er na de herfstvakantie een tweede regenboogtrap werd onthuld in de school. Rector Jeroen Sanders is 'best onder de indruk' van wat de afgelopen week heeft losgemaakt bij leerlingen, ouders en zelfs mensen die geen relatie met de school hebben.
Deel bericht

Voorlopig geen cent voor Forumscholen: partij doet nergens aanvraag voor staatssteun

07.11.22
Forum voor Democratie (FVD) lanceerde deze zomer een plan voor eigen basisscholen. Een half jaar later heeft de partij nog nergens een aanvraag ingediend voor overheidsfinanciering, blijkt uit navraag van BNR bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Mogelijk heeft de partij onvoldoende ouders aan zich weten te binden.
Deel bericht

AOb: Demonstreer mee voor hogere lonen, ook in het onderwijs

07.11.22
De lonen moeten omhoog! In alle sectoren, in de hele maatschappij – en dus ook in het onderwijs en onderzoek. Kom daarom naar de manifestatie op zaterdag 26 november in Amsterdam.
Deel bericht

Proef: bonus voor leraren die contract uitbreiden

07.11.22
Leerlingen, ouders, leraren en schoolleiders, iedereen merkt het. Het tekort aan leraren en schoolleiders is urgent, daarom trekken we alle registers open. Ook nieuwe, onorthodoxe maatregelen zijn nodig. Minister Dennis Wiersma roept scholen op mee te doen aan een proef om een bonus te geven aan leraren die hun contract willen uitbreiden.
Deel bericht

Week van Respect van 7 t/m 11 november

07.11.22
Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne Week van Respect. Een campagne geïnitieerd in reactie op de toenemende intolerantie en spanningen in de maatschappij, om zo te voorkomen dat we steeds verder van elkaar verwijderd raken en de spanningen nog meer toenemen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)