‘Gebruik persoonlijkheidstest bij studiekeuze’

10.11.22
Door leerlingen in het voortgezet onderwijs verplichtingen op te leggen, leren ze niet goed hoe ze zelfstandig moeten zijn, stelt Johannes Visser. Het vo geeft daarnaast te weinig ruimte aan leerlingen om te leren wie ze zijn en wat ze willen, iets wat volgens Harold Bekkering kan worden ondersteund met persoonlijkheidstesten.
Deel bericht

Jongeren slapen langer en beter met regels over smartphonegebruik

10.11.22
Jongeren van 15 en 16 jaar slapen langer en beter als zij met hun ouders afspraken hebben gemaakt over het gebruik van digitale media, concluderen onderzoekers van het Amsterdam UMC. Als er regels zijn voor bijvoorbeeld het gebruik van de telefoon of een tablet, gaan jongeren ongeveer een half uur eerder naar bed en slapen ze zo’n twintig minuten langer.
Deel bericht

Onderwijsbond: 'Urennorm op scholen moet naar beneden'

10.11.22
De urennorm voor leerlingen in het voortgezet onderwijs moet omlaag. Daarvoor pleit onderwijsorganisatie AOb. Docenten staan een te groot deel van hun werktijd voor de klas en door het lerarentekort neemt dat alleen maar toe. "Het gevaar is levensgroot dat ze opbranden en het onderwijs verlaten", zegt AOb-voorzitter Tamar van Gelder.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)