VO-raad presenteert de nieuwe Sectorrapportage Voortgezet Onderwijs 2022

11.11.22
De VO-raad presenteert vandaag de Sectorrapportage 2022 voor het voortgezet onderwijs. Op basis van cijfers rond thema’s als het lerarentekort, onderwijs op maat, kansenongelijkheid, het welbevinden van leerlingen en financiële reserves laten we zien hoe het VO ervoor staat.
Deel bericht

175 miljoen extra beschikbaar voor verlichting werkdruk vo

11.11.22
Er is eenmalig 175 miljoen extra beschikbaar om de werkdruk in het voortgezet onderwijs aan te pakken. Voor werknemers betekent het onder meer dat ze dit schooljaar 23 uur voor werkdrukverlichting erbij krijgen, bovenop de 40 uur die al eerder was afgesproken. Ze kunnen die extra uren ook laten uitbetalen.
Deel bericht

Wiersma ziet niets in lagere urennorm

11.11.22
Onderwijsminister Dennis Wiersma ziet niets in het verlagen van de urennorm in het voortgezet onderwijs. De AOb en de VO-raad willen in het kader van het lerarentekort en de werkdruk een lagere urennorm, maar volgens de minister komt daarmee de kwaliteit van het onderwijs in de knel.
Deel bericht

Helft van scholen aan nieuwbouw of renovatie toe, extra geld onzeker

11.11.22
Bijna de helft van de Nederlandse scholen, ruim 4600 basis- en middelbare scholen, is aan renovatie of nieuwbouw toe. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van Bouwend Nederland, de grootste vereniging van bouwbedrijven. Ook de PO-Raad gaat uit van 50 procent verouderde schoolgebouwen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)