De volgende generatie in XR

07.12.22
Virtual reality, augmented reality, de metaverse… Immersieve media bieden kansen voor nieuwe leerervaringen in het onderwijs. Maar roepen ook vragen op over commerciële invloeden in onze publieke ruimte. Op woensdag 30 november organiseerde Netwerk Mediawijsheid tijdens de Immersive Tech Week 2022 een sessie met experts uit het vakgebied.
Deel bericht

SLO lanceert online platform basisvaardigheden

07.12.22
SLO lanceert online platform basisvaardigheden: een online platform met handreikingen en adviezen om de basisvaardigheden van leerlingen te versterken. “Met het platform willen we de kennis en kunde van onderwijsprofessionals vergroten, zodat zij op een onderbouwde manier keuze kunnen maken uit het rijke onderwijsaanbod”, aldus Sanne Tromp, directeur kennis en innovatie SLO.
Deel bericht

De ‘Skills voor de klas Escaperoombus’ daagt scholieren uit

07.12.22
De ‘Skills voor de klas Escaperoombus’ stond op donderdag 1 december bij Scala Molenwatering in Spijkenisse. Met deze Escaperoombus vraagt Nissewijs Scholengroep, in samenwerking met Onderwijsgroep Edumare, aandacht voor het beroep leraar in het basisonderwijs. Leerlingen van 4 & 5 havo en 5 & 6 vwo konden in de bus op een unieke manier ontdekken of zij over de juiste skills beschikken om leraar te worden.
Deel bericht

Een hogere schaal lukt alleen door van school te wisselen

07.12.22
De snelste en meest succesvolle manier om in een hogere schaal te komen, is wisselen van school. Dat zorgt voor instabiele teams en leerlingen die veel vaker dan nodig een nieuwe leraar voor de neus krijgen. “Ik wilde helemaal niet weg, maar het is vreselijk als je zo wordt afgeserveerd.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)