‘Zelfselectie’ zorgt voor kansenongelijkheid en een minder diverse studentengroep.

08.12.22
Gemotiveerde leerlingen kiezen soms niet voor hun voorkeursopleiding als daar selectie plaatsvindt, meldt de Inspectie van het Onderwijs. Niet hun kwalificaties of de opleidingsinhoud, maar de selectieprocedure is de reden.
Deel bericht

Artikel | Opleiden voor de toekomst: hoe doe je dat?

08.12.22
Opleiden en leren raakt altijd de toekomst. Ga maar eens op zoek naar een visiedocument, schoolplan of opleidingsprofiel zonder een duiding van iets wat lijkt op: “het klaarstomen van studenten voor de beroepspraktijk” of “het voorbereiden van onze leerlingen op de toekomst”.
Deel bericht

In de geschiedenisles over slavernij is het verband met het heden snel gelegd

08.12.22
De maatschappelijke discussie over het slavernijverleden van Nederland dringt door tot in de geschiedenisles. ‘We beginnen ons langzaam te realiseren dat het een verhaal van ons allemaal is.’
Deel bericht

Toezicht houden op weekendscholen is onhaalbaar, menen juristen

08.12.22
Verschillende moskee-organisaties willen onderwijsminister Dennis Wiersma voor de rechter dagen. Volgens juristen is zowel de oproep tot aangifte als het toezichtplan van de minister kansloos.
Deel bericht

“Huiskamers” voor jeugd op scholen voorzien in behoefte

08.12.22
De gemeente Enschede investeert opnieuw in “huiskamers” voor jongeren op meerdere scholen voor voortgezet onderwijs. Daarmee kunnen de kamers ook dit en volgend schooljaar (2023-2024) openblijven.
Deel bericht

Dyslexie | Welke hulpmiddelen werken en welke niet?

08.12.22
Er komen steeds meer hulpmiddelen voor dyslexie op de markt. Toch is het voor ouders en leerkrachten vaak moeilijk om hun weg hierin te vinden. NEMO Kennislink sprak met een orthopedagoog en een dyslexiebehandelaar: wat werkt wel en wat werkt niet?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)