Geborgenheid en kleinschaligheid in een groot schoolgebouw

09.12.22
Hoe houden we ons nieuwe schoolgebouw voor maar liefst 2.300 leerlingen kleinschalig en geborgen? En hoe ziet de ideale school eruit? Om deze vragen te beantwoorden, stak het Rodenborch-College, met HEVO als projectmanager, veel aandacht en tijd in de voorbereiding en het ontwerp van de nieuwbouw in Rosmalen.
Deel bericht

Honderden jonge vluchtelingen zitten thuis omdat speciale klassen voor nieuwkomers propvol zijn

09.12.22
De Internationale Schakelklassen (ISK's) zijn overvol en hebben geen plek meer voor nieuwkomers. Honderden tieners zitten daardoor noodgedwongen thuis, tot grote frustratie van scholen: "We moeten kinderen weigeren, dat is heel kwalijk."
Deel bericht

'Groot deel scholen doet mee aan Paarse Vrijdag, maar nog veel te winnen'

09.12.22
Een groot deel van alle middelbare scholen in Nederland doet volgens het COC dit jaar mee aan Paarse Vrijdag, een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor lhbti-acceptatie op scholen. Veel van deze scholen zeggen ook dat educatie over lhbti-onderwerpen deel uitmaakt van hun lesprogramma, blijkt uit een enquête van de NOS.
Deel bericht

‘Ieder kind moet in 2030 een bevoegde leraar voor de klas hebben’

09.12.22
Door onbevoegde leraren voor de klas te zetten valt het tekort aan docenten minder op, maar het onderwijs lijdt er wel onder. Er ligt nu een manifest: ‘Ieder kind een bevoegde leraar in 2030’.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)