Scaffolding: praktische inzichten en voorbeelden

22.03.23
Heb je wel eens gezien dat een huis wordt gebouwd zonder steigers? De kans is klein: de ondersteuning is nodig om tot een stevig, duurzaam en afgewerkt gebouw te komen. Willen we dat leerlingen en studenten tot dezelfde soort kennis en vaardigheden oftewel goed leren komen, dan is het dan ook belangrijk om passende ondersteuning te bieden. Het bieden van deze ondersteuning wordt scaffolding genoemd.
Deel bericht

Opinie | En weer een mislukte proef: de ‘excellente’ school

22.03.23
In 2012 werd landelijk een systeem ingevoerd om scholen die uitzonderlijk goed onderwijs verzorgen een extra waardering te geven in de vorm van een predicaat voor excellentie. Het zoveelste initiatief dat aan een lange lijst met mislukkingen in de het onderwijs kan worden toegevoegd, vindt docent Pascal Cuijpers.
Deel bericht

Twee Rotterdamse vrouwen vervolgd voor opruiing en bedreiging leraar Emmauscollege vanwege spotprent

22.03.23
Justitie brengt twee Rotterdamse vrouwen voor de rechter op beschuldiging van opruiing. De twee van 20 en 22 spelen een rol in de zeer ernstige bedreiging van het Emmauscollege in Rotterdam-Oosterflank en een docent van die school, ruim twee jaar geleden. Het OM zegt dat de vrouwen een schikking weigeren, vandaar nu de vervolging.
Deel bericht

AOb zet mobiele afkickkliniek in tegen tijdelijke contracten

22.03.23
AOb-voorzitter Tamar van Gelder geeft vandaag op het Utrechtse Domplein de aftrap voor de actieweek tegen de tijdelijke contracten. “Onderwijsbestuurders zijn verslaafd aan flexwerk.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)