De dinosauriër in een nieuw daglicht

24.03.23
In de laatste dertig jaar is onze kennis over dinosauriërs en andere uitgestorven dieren met sprongen vooruitgegaan. Dat komt door nieuwe technieken om fossielen te scannen.
Deel bericht

Nieuwe kennisclips over lezen

24.03.23
SLO vroeg in het kader van het project Na Pisa de Lente (met Werkgroep Onderwijs en Didactiek Nederlands/ Levende Talen Nederlands) enkele wetenschappers naar de belangrijkste inzichten en ontwikkelde vijf kennisclips.
Deel bericht

Onderwijs relatief weinig genoemd in onderzoek grensoverschrijdend gedrag

24.03.23
Eén op de drie Nederlanders noemt het onderwijs als setting waar vaak seksueel grensoverschrijdend gedrag voorkomt. Dat is relatief weinig, blijkt uit onderzoek in opdracht van onder andere het ministerie van OCW.
Deel bericht

Onderwijsminister: 'fout' dat vmbo zou zijn voor wie laag scoort

24.03.23
Het is "fout" dat het vmbo wordt gezien als een leerrichting om te kiezen als je "laag scoort" op de eindtoets in het basisonderwijs, zei onderwijsminister Dennis Wiersma donderdag op het NK voor vakwedstrijden in Amsterdam.
Deel bericht

Minister van Onderwijs van het Verenigd Koninkrijk aangespoord om niet toe te staan dat 'culturele oorlogen' de seksuele voorlichting verzwakken

23.03.23
Meer dan 50 organisaties en goede doelen die betrokken zijn bij onderwijs en het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes hebben een brief geschreven aan de onderwijssecretaris in Engeland, waarin ze oproepen om het onderwerp seksuele voorlichting niet te politiseren. Dat schrijft The Guardian.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)