Steeds meer leerlingen zitten op TikTok

23.03.23
Onder leerlingen in de leeftijd van 15 tot 19 jaar blijft de populariteit van het sociale medium TikTok toenemen. Dat blijkt uit onderzoek door bureau Newcom. TikTok bestaat sinds 2017. In 2019 ontdekten jongeren het en sindsdien neemt de populariteit ervan onder 15- tot 19-jarigen alleen maar toe. Het is het snelst groeiende sociale medium in deze leeftijdscategorie.
Deel bericht

Gestrand Nederlands zeilschip kan doorvaren, leerlingen krijgen les over mediawijsheid

23.03.23
Het Nederlandse zeilschip Noorderlicht dat vannacht in Noorwegen aan de grond liep, heeft geen schade opgelopen en kan doorvaren. De veertien Nederlandse kinderen die aan boord waren gaan nu met hun docenten en de bemanning op weg naar Spitsbergen. Over ongeveer drie weken worden ze weer thuis verwacht.
Deel bericht

Schoolbesturenopdekaart.nl: de vernieuwde benchmark

23.03.23
De website POVO Benchmark heeft een nieuwe vormgeving, navigatiestructuur én nieuwe naam: schoolbesturenopdekaart.nl. Op deze website laten de PO-Raad en VO-raad op basis van databronnen (zoals DUO en Inspectie van het Onderwijs) aan de samenleving zien hoe besturen het geld dat ze van de overheid voor onderwijs krijgen inzetten. Eén van de voordelen van de nieuwe website zijn de betere vergelijkingsmogelijkheden.
Deel bericht

Nederlands zeilschip met 14 tieners aan boord strandt in Noorwegen

23.03.23
Het Nederlandse zeilschip Noorderlicht is met 26 mensen aan boord vastgelopen in Noorwegen. Onder de passagiers zijn veertien kinderen van 14 tot en met 18 jaar, meldt de Noorse omroep NRK.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)