Vmbo-VAKschool Dockinga College bevordert lezen

29.05.23
Leerlingen enthousiasmeren om te gaan lezen, dat is het doel van de vmbo-VAKschool van het Dockinga College en Leesconsulent Christien van der Meulen van Bibliotheek Dokkum. Vanuit project ‘Stimuleringsregeling Leesbevordering’ organiseerden ze verschillende activiteiten, waaronder tien minuten lezen na iedere pauze en een boekpresentatie van schrijfster Maren Stoffels.
Deel bericht

Lans Bovenberg over het economieonderwijs

29.05.23
Volgens Lans Bovenberg kunnen het economieonderwijs en het vak burgerschap elkaar versterken in het voortgezet onderwijs. Economie biedt het burgerschapsonderwijs een verhaal over het belang van samenwerken en over de mogelijke obstakels daarbij. Maar ook het burgerschapsonderwijs heeft het economieonderwijs wat te bieden, namelijk een relationeel mensbeeld.
Deel bericht

Geboren in een gevangenis, nu is Aurora (18) op weg naar het prestigieuze Harvard

29.05.23
Geboren in een gevangenis en nu met haar diploma op zak naar een van de meest prestigieuze universiteiten van de Verenigde Staten. De 18-jarige Aurora Sky Castner bewijst dat met een minder goede start, maar met wat hulp, zelfs de zotste dromen haalbaar zijn.
Deel bericht

Tientallen Haagse bedrijven één dag onder leiding van kinderen

29.05.23
Elk jaar geeft de organisatie JINC scholieren uit het basisonderwijs en vmbo de kans om één dag plaats te nemen op de stoel van een directeur, CEO of politicus tijdens het event 'Baas van Morgen'.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)