Kennisaanbod taal, lezen, rekenen-wiskunde uitgebreid

02.06.23
Het kennisaanbod op Onderwijskennis.nl is uitgebreid met nieuwe themapagina’s over taalgericht vakonderwijs, motiverend leesonderwijs en rekenen-wiskunde van 10-14 jaar. Bekijk onze bundeling van kennis uit onderzoek, tips en praktijkvoorbeelden, samengebracht voor het primair en voortgezet onderwijs en het mbo.
Deel bericht

Praktijkvoorbeeld schoolveiligheid: samenwerking onderwijs, jeugdwerk, politie

02.06.23
In de aanpak van ondermijnende jeugdcriminaliteit is de gemeente Arnhem het VIOS-project gestart: Veilig In en Om School. Een samenwerking voor schoolveiligheid tussen onderwijs, jongerenwerk, politie en andere partijen. Mette van Duijn is als kwartiermaker betrokken bij dit project, dat ze twee jaar geleden opzette.
Deel bericht

‘De praktijkschool ligt onder op de stapels van de ministeries’

02.06.23
Al tijden voelt het praktijkonderwijs zich het lelijke eendje van de sector. Achterliggende oorzaak lijkt een gebrek aan waardering in de maatschappij. Terwijl: „Een praktische opleiding is net zo waardevol als een theoretische.”
Deel bericht

Bijles mag alleen nog als school dat zelf regelt

02.06.23
Onderwijsminister Dennis Wiersma wil commerciële bijlesbureaus aan banden leggen, omdat volgens hem ook kinderen van ouders met weinig geld recht hebben op aanvullend onderwijs.
Deel bericht

Onderwijskoepels roepen Kamer op vrijwillige ouderbijdrage te schrappen

02.06.23
Verschillende ouder-, leerling- en onderwijsorganisaties roepen de Tweede Kamer in een brief op om de vrijwillige ouderbijdrage af te schaffen in het basisonderwijs. Ook pleiten ze voor gratis digitale leermiddelen zoals laptops en grafische rekenmachines.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)