Blog | Werkwoordspelling

31.05.23
Tot de herfstvakantie alleen maar werkwoordspelling oefenen, hoe saai is dat? Maar dat gebeurt op haar school niet zonder reden, ontdekte Karin Westerbeek in haar eerste jaar voor de klas.
Deel bericht

Lerares Engels verdient veel te weinig voor woning in Almere

31.05.23
“Voor leraren is het onmogelijk een woning in Almere te krijgen. De tijdelijke woningen voor leraren die gerealiseerd zouden worden in het Annapark, zijn uitgesteld. Verder moeten leraren minimaal 42.000 euro per jaar verdienen om voor een vrijesectorwoningen in aanmerking te komen. Tja, dat verdien ik bij lange na niet”, zegt Leonie ten Hoopen, docente Engels in Almere.
Deel bericht

Kwart onderwijsmedewerkers psychisch vermoeid

31.05.23
Bijna een kwart (24 procent) van de onderwijsmedewerkers voelt zich enkele keren per maand of vaker, psychisch vermoeid. Het onderwijs staat daarmee in de top drie. Ook de emotionele betrokkenheid van onderwijspersoneel is het grootst van alle werknemers in Nederland.
Deel bericht

Leerlingen bedenken nieuwe toekomst voor bunkers in de achtertuin

31.05.23
Wat zou je er mee doen als in je achtertuin een bunker zou staan? Ruim 150 Westlandse scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs kregen die vraag voorgelegd en gingen daarna zonder enige beperking aan de slag.
Deel bericht

Didactief Special: Burgerschapsonderwijs

31.05.23
Kinderen die frank en vrij durven zeggen wat ze vinden. Maar elkaar ook laten uitspreken en respect tonen voor andersdenkenden. Leerlingen die snappen hoe democratie werkt en dat vrijheid niet bij een pakje boter komt. Heel lang hebben we gedacht dat het allemaal vanzelf sprak in Nederland. We zijn een tolerant volk, toch?
Deel bericht

Techorganisaties vrezen uitstel digitale geletterdheid in curriculum

31.05.23
Techorganisaties zijn bang dat er opnieuw vertraging gaat ontstaan in de opname van digitale geletterdheid in het curriculum. Het vak behoort tegenwoordig tot de basisvaardigheden, maar onlangs werd in de Tweede Kamer een motie ingediend om deze daaruit te halen. Zo’n dertig techorganisaties stuurden daarop een brandbrief met hun zorgen naar de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)