Experiment onderwijszorgarrangementen 2e aanvraagperiode

30.05.23
In 2023 is het experiment onderwijszorgarrangementen gestart. De 1e aanvraagperiode is voorbij. Er is nog ruimte voor 41 aanvragen. Daarom start er een 2e aanvraagperiode.
Deel bericht

Meer werken oké, maar dan wel meer geld

30.05.23
Eén op de drie werkenden in Nederland wil meer uren werken als daar een hogere beloning tegenover staat. Dat meldt De Nederlandsche Bank op basis van een enquête onder 1.300 werkenden.
Deel bericht

Nieuwsbrief inspectie: De versterking van ons toezicht

30.05.23
In deze nieuwsbrief leest u hoe we het toezicht in het funderend onderwijs en het mbo versterken. We vertellen wat er voor scholen en besturen verandert vanaf 1 augustus.
Deel bericht

Digitale hulpmiddelen verbinden zieke leerlingen met de klas

30.05.23
Ook zieke kinderen hebben recht op onderwijs. Daarom zijn scholen verplicht onderwijs te regelen voor langdurig zieke leerlingen. Met behulp van digitale middelen kunnen ze bij hun klas betrokken blijven. KlasseContact en AV1 zijn voorbeelden van tools die zorgen voor verbondenheid tussen de zieke leerling en zijn klas.
Deel bericht

Audio | Gratis eten op school, zodat ieder kind een maaltijd heeft

30.05.23
Scholen hebben zich massaal aangemeld voor gratis eten bij het Rode Kruis en het Jeugdeducatiefonds. In gesprek met Maryse Knook, directeur van Openbare Schoolgemeenschap Bijlmer, hebben we het over deze gratis lunch en over hoe gratis eten een andere rol kan spelen om middelbare scholen.
Deel bericht

Zorgen om gedrag pubers na coronatijd: 'Ruzie en onverschilligheid'

30.05.23
De coronacrisis heeft bij jongeren niet alleen gezorgd voor leerachterstanden en mentale problemen, ook over het gedrag van jonge pubers zijn grote zorgen. De coronacrisis heeft belangrijke vormende jaren voor kinderen totaal verstoord en daar merken middelbare scholen de gevolgen van. Daarom zetten de scholen in op cursussen in sociale vaardigheden voor leerlingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)