Eerste ervaringen nieuw inspectietoezicht positief

12.06.17
Scholen en hun besturen die hebben proefgedraaid met het nieuwe inspectietoezicht, zijn hierover positief. Dat blijkt uit een eerste voortgangsrapportage. Wel waken PO-Raad en de Inspectie van het Onderwijs ervoor dat de bureaucratie en daarmee de werkdruk door de nieuwe manier van werken, toeneemt.
Deel bericht

Infoblad: Wijs op schoolreis

12.06.17
Een schoolreis is een leuk onderdeel van het schoolprogramma. Risico’s zijn helaas nooit helemaal uit te sluiten, maar een goede voorbereiding kan veel voorkomen.
Deel bericht

Wat gaan al die Britse leraren op internationale scholen straks naartoe?

12.06.17
Internationale scholen zijn steeds belangrijker voor gemeenten om bedrijven aan te trekken. Maar voor leerlingen dreigt een wachtlijst.
Deel bericht

'Scholen hebben het uitzendmonster zelf gecreëerd'

12.06.17
Door het lerarentekort zijn scholen nu vaak veel geld kwijt aan uitzendbureaus. Eigen schuld, vindt arbeidseconoom Ronald Dekker. "Jarenlang hebben ze leraren te weinig zekerheid gegeven."
Deel bericht

Het nieuwe, virtuele onderwijs

12.06.17
Emagine B.V. bouwt onderwijsprofielen in Virtual Reality voor Nederlandse vmbo-scholen. Een investeerder, welke anoniem wil blijven, investeerde in april honderdduizend euro om het Enschedese bedrijf een boost te geven.
Deel bericht

Kabinet, kijk niet langer weg van overvolle plofklassen

12.06.17
Met 33 moeilijke kinderen in haar klas staat het water basisschooldocent Julia Steenwegen tot de lippen. Daarom staakt ze binnenkort.
Deel bericht

De worsteling van de AOb naar een nieuwe bestuur

12.06.17
Komenskyredacteur, oud-AOb kaderlid,  Gerard Wegman bezocht een Rayon-vergadering van de AOb. Een opmerkelijke ervaring. Door Gerard Wegman Mijn mond viel nog net niet open. De steller van de vraag was rond de pensioengerechtigde leeftijd wat tevens gold voor ongeveer de helft van de aanwezigen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)