Hypes in het kleuteronderwijs en wat ermee aan te vangen

15.06.17
Verteltassen, mindfulness, en busy bags Hebben jullie de afgelopen tien jaar al eens overwogen om verteltassen in te voeren op school? Allicht, ze zijn immers al lang aan een opmars bezig. Na deze hype kwamen ...
Deel bericht

Welk effect heeft overmatig gebruik van sociale media op leerlingen?

15.06.17
Overmatig socialemediagebruik lijkt een negatieve invloed te hebben op schoolprestaties van (jonge) leerlingen in het voortgezet onderwijs. Dat concludeert Regina van Eijnden, universitair hoofddocent Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze doet hier ondere andere onderzoek na...
Deel bericht

Docent Utrechtse school paste antwoorden examen aan

15.06.17
Op het Instituut Blankestijn, een particuliere school in Utrecht, heeft een docent fraude gepleegd met het Centraal Schriftelijk Examen. De docent paste in het eindexamen antwoorden van leerlingen aan, is gebleken uit onderzoek van de school.
Deel bericht

Niet de kerk, maar de school als toegangspoort tot het geloof

15.06.17
Katholieke scholen hebben hun roomse veren afgeschud. Maar op r-k.b.s. It Klímmerblêd in St. Nicolaasga proberen ze leerlingen nog steeds te raken met beelden, rituelen en symbolen.
Deel bericht

Nu ook in Nederland dode (16) bij extreme online 'challenge', ouders waarschuwen

15.06.17
Een 16-jarige jongen uit Arkel is in mei om het leven gekomen tijdens een 'choking challenge': het bewust afknijpen van zuurstof om in een roes te raken. Het is een van de vele 'spellen' waarmee jongeren elkaar op sociale media uitdagen tot extreem gedrag. Deskundigen denken dat betere voorlichting nodig is.
Deel bericht

Salaris van leraren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs

15.06.17
Nederland staat wereldwijd in de top 15 van landen met de bestbetaalde leraren. In het basisonderwijs ontvangen Nederlandse leraren maximaal $53.544 per jaar en in het voortgezet onderwijs ontvangen ze maximaal $66.366 per jaar. Luxemburg neemt zowel in het primair als het voortgezet onderwijs de eerste plaats in, met jaarsalarissen boven de $120.000.
Deel bericht

Besturen en schoolleiders uiten zorgen over tijdsbesteding vernieuwd toezicht

15.06.17
Negen op de tien scholen en besturen vinden het nieuwe toezicht een verbetering. Wel uiten enkele besturen en schoolleiders hun zorgen over de tijdsbesteding die het vernieuwde toezicht van hen vereist. Dat schrijven minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker in een brief aan de Tweede Kamer wa...
Deel bericht

Zes gloednieuwe scholen verrijzen in het bevingsgebied

15.06.17
Liefst zes gloednieuwe schoolcomplexen verrijzen komende jaren in Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Achttien andere scholen worden versterkt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)